Ολοκλήρωση Πρακτικής Άσκησης Μαθητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάουσας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Εκδότης

Δήμος Νάουσας

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την επιτυχή ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, που πραγματοποιήθηκε από τον Οκτώβριο 2023 έως τον Μάιο του 2024, είχε ως στόχο την απόκτηση πολύτιμων εργασιακών εμπειριών και δεξιοτήτων από τους μαθητές μας.

Η πρακτική άσκηση είχε πολλαπλούς στόχους για την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των μαθητών. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στις καθημερινές λειτουργίες της βιβλιοθήκης, αποκτώντας πρακτική εμπειρία σε ένα πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Αναπτύχθηκαν δεξιότητες όπως η οργάνωση, η συνεργασία και η υπευθυνότητα, απαραίτητες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση βιβλίων και άλλων υλικών, καθώς και στη διαδικασία καταλογογράφησης. Βοήθησαν στην ταξινόμηση, την απογραφή και τη συντήρηση των συλλογών της βιβλιοθήκης, χρησιμοποιώντας λογισμικά και τεχνολογικά εργαλεία που υποστηρίζουν τις λειτουργίες της βιβλιοθήκης.

Επιπλέον, οι μαθητές συμμετείχαν στην εξυπηρέτηση των χρηστών της βιβλιοθήκης, αποκτώντας εμπειρία στην παροχή βοήθειας και στην εξυπηρέτηση πελατών. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν επαγγελματίες του χώρου και να δημιουργήσουν δίκτυα που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη. Μέσα από την αλληλεπίδραση με ποικίλους χρήστες και προσωπικό της βιβλιοθήκης, καλλιέργησαν την εκτίμηση για την πολιτισμική διαφορετικότητα και την κοινωνική ένταξη.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στις διευθύντριες των δύο φορέων που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή υλοποίηση της πρακτικής άσκησης: την κα Ασλανίδου Άννα, Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάουσας, και την κα Κωνσταντίνου Αναστασία, Διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους εκπαιδευτικούς κ. Αλέξανδρο Χατζόγλου και κα Θεολογία Πετροπούλου, οι οποίοι συνόδευσαν και καθοδήγησαν τους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Οι μαθητές που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν την πρακτική άσκηση με επιτυχία είναι οι εξής: Κατερίνα Καμτσικά, Αντριάν Χότζα, Χρήστος Σένια και Πέτρος Κανδερίτσκας. Ο ενθουσιασμός, η αφοσίωση και η πρόοδος που επέδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης αποδεικνύουν τη σημαντική συνεισφορά της πρακτικής εμπειρίας στην εκπαίδευση τους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους συντελεστές για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης και ευχόμαστε καλή συνέχεια στις μελλοντικές τους προσπάθειες!

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
×