Με εντατικούς ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες στην κοίτη του ποταμού της Αράπιτσας. Τις επόμενες ημέρες προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο πρώτο τμήμα του έργου στην περιοχή «Μπατάνια», ενώ έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των μεταλλικών ραμπών στη μια όχθη του ποταμού. Το έργο διαμόρφωσης φυσικών διαδρομών στην κοίτη του ποταμού υλοποιείται σύμφωνα με την προσαρμογή η οποία κρίθηκε αναγκαία να γίνει, εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους (σαθρότητα υπεδάφους θεμελίωσης) και των αντικειμενικών δυσκολιών που προέκυψαν κατά την εκτέλεση των εργασιών. Με την έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής της Περ. Κ. Μακεδονίας και σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ήδη εκτελείται το έργο στο μεγαλύτερο τμήμα του με σκοπό να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη, ευχάριστη και ασφαλής διαδρομή. Η διαδρομή εντός της κοίτης θα είναι μήκους περίπου 68μ. Οι παρεμβάσεις οι οποίες θα εκτελεστούν στις δύο όχθες, δηλαδή η διαδρομή εντός του ποταμού και οι χώροι θέασης στα πρανή του ποταμού, θα είναι μήκους περίπου 135μ. (βλ. διάγραμμα του έργου). Το αρχικό μήκος του έργου από τη Γέφυρα «Μπατάνια» έως τη Γέφυρα Παπαγιάννη, πριν προκύψουν τα εμπόδια και οι τεχνικές δυσκολίες, ήταν 200μ. Αξίζει να διευκρινιστεί ότι για τις παρεμβάσεις και τη διαδρομή εντός της κοίτης σε μήκος 65μ., που δεν θα κατασκευαστούν, απαιτούνταν επιπλέον κατασκευές και ειδικές θεμελιώσεις με μπετόν, το οποίο συνολικά θα ξεπερνούσε σε όγκο τα 400 κ.μ., αντί των 150 κ.μ. της αρχικής μελέτης. Το γεγονός αυτό θα προκαλούσε εκτεταμένη παρέμβαση με τσιμέντο στην κοίτη και σε βάθος 8μ, αλλοιώνοντας σημαντικά το φυσικό περιβάλλον του ποταμού. Ακόμη, οι επιπλέον εργασίες θεμελίωσης απαιτούσαν μεγάλο χρόνο κατασκευής, με κίνδυνο το έργο να απενταχθεί από το Γ΄ ΚΠΣ, και θα επιβάρυναν το κόστος με 350.000 ευρώ τουλάχιστον, ποσό το οποίο θα καλύπτονταν αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του Δήμου και όχι από την Περ. Κεντρικής Μακεδονίας και την Ε.Ε. Με την έγκριση λοιπόν της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, περιορίστηκε το φυσικό αντικείμενο των διαδρομών εντός της κοίτης κατά ένα τμήμα του (65μ.). Σκοπός είναι, το έργο να εκτελεστεί σωστά, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον του ποταμού και να είναι απόλυτα ασφαλές για τους επισκέπτες της Αράπιτσας. Επίσης, ο Δήμος προκειμένου να διασφαλίσει τα έννομα συμφέροντά του, έχει ασκήσει εξώδικη καταγγελία (7-7-2008) σε βάρος της μελετητικής ομάδας που εκπόνησε την αρχική μελέτη, η οποία κοινοποιήθηκε και στο Τεχνικό Επιμελητήριο ώστε να διερευνηθεί αν και σε ποιο βαθμό υπάρχουν ευθύνες για τη μελέτη του έργου.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα ώστε να δημιουργήσουν τη φυσική διαδρομή εντός της κοίτης που να συνδέει τις δύο όχθες, από την περιοχή «Μπατάνια» μέχρι περιοχή της οικίας «Γιάννου».
Ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός δήλωσε: «Το έργο στην κοίτη του ποταμού ήταν το πιο σύνθετο και δύσκολο από τα 14 έργα του προγράμματος ανάπλασης της Αράπιτσας, συνολικού προϋπολογισμού 5,8 εκ. ευρώ. Σήμερα, τα 13 έργα της Αράπιτσας έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Στο έργο της κοίτης προέκυψαν νέα εδαφολογικά δεδομένα, τα οποία, σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή της Περ. Κ. Μακεδονίας, μας επέβαλλαν την αναπροσαρμογή του αρχικού σχεδιασμού του έργου, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί και να μην απενταχθεί από το Γ΄Κ.Π.Σ. Το έργο πλέον εκτελείται στο μεγαλύτερο τμήμα του χωρίς τεχνικά προβλήματα, με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και χωρίς “τσιμεντοποίηση” του ποταμού. Θέλω επίσης να τονίσω, ότι και τα έργα στους πεζοδρόμους δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Απομένουν εργασίες καλλωπισμού στους χώρους πρασίνου (φύτευση δένδρων, λουλουδιών, θάμνων κλπ.) και με την ολοκλήρωση των διαδρομών εντός της κοίτης, διαμορφώνονται ευχάριστοι και ασφαλείς χώροι περιπάτου, οι οποίοι θα αναδείξουν το ιστορικό ποτάμι της Νάουσας, δημιουργώντας νέους πόλους επισκεψιμότητας στην πόλη και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».