Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού κ Δημήτρης Μάντσιος, εκπροσωπόντας το Δήμο Νάουσας, συμμετείχε στην ειδική γαστρονομική εκδήλωση του τμήματος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης βραβεύοντας ως Chef Ambassadors για το 2017 τον Νίκο Τζούμα, την Ιωάννα Θεοδωράκη, τον Ανδρέα Κλαυδιανό, στο Pop up restaurant που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στα πλαίσια της έκθεσης τροφίμων και ποτών Detrop – Oenos
Μια ολοκληρωμένη δουλειά για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης και την καθιέρωσή της ως γαστρονομικό προορισμό. Ο κ Πέγκας μας παρουσίασε το «Made In Thessaloniki FOOD BASKET – Το Καλάθι των Τοπικών Προϊόντων της Θεσσαλονίκης»., ένα καλάθι με 14 αντιπροσωπευτικά προϊόντα που παράγουν ισάριθμοι παραγωγοί της περιοχής.
Το υπέροχο καλάθι, θα ταξιδεύει με την «Διπλωματία των Πόλεων» που στοχεύει να προωθήσει την πόλη Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό και μέχρι στιγμή τα καταφέρνει επάξια. Εκεί λοιπόν μας κάνουν και εμάς την ιδιαίτερη τιμή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας και μας προσκαλούν να προβάλουμε τον τόπο μας την Ηρωική Πόλη της Νάουσας.
Οι Chef Ambassadors για το 2017, μαγείρεψαν με προϊόντα από το καλάθι, Μιλφέϊ Λαχανικών με λάδι μαϊντανού, από το Νίκο Τζούμα του Anasa , χοιρινή ποπιέτα με μανιτάρι και κρέμα τραχανά με σαφράν από τον Ανδρέα Κλαυδιανό από το Lokal, μελιτζάνα με αρνάκι ραγού και σος κασεριού από την Ιωάννα Θεοδωράκη του Duck, ενώ ολοκληρώσαμε τις γεύσεις με παγωτό ξινόμαυρο με σοκολάτα και αμυγδάλου, ροζέ ξινόμαυρο με κρέμα βανίλιας, μαλαγουζιά με ροδάκινο, ασύρτικο με λεμόνι, μοσχοφίλερο με σύκο και σαββατιανό με φράουλα δημιουργίες των ζαχαροπλαστείων Plaisir, από τους Λευτέρη Ελευθεριάδη την Ευγενία Κουτούβελα και τον Αντώνη Μωϋσιάδη.
Μια μοναδική εμπειρία γεύσης και δημιουργίας έναυσμα για την απαρχή της δημιουργίας παρόμοιων σχεδιασμών για τον τόπο μας, που διαθέτει μια πλούσια γαστρονομική κουλτούρα άριστες πρώτες ύλες, μοναδικά κρασιά και αποστάγματα καθώς και πολλούς δημιουργικούς ανθρώπους.