Η προετοιμασία για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων “Νάουσα-Αποκριά 2011” και οι προτάσεις για την τελική διαμόρφωση του προγράμματος ήταν το θέμα της ευρείας σύσκεψης συλλόγων και φορέων που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 28/1 στην αίθουσα συνεδρίων του Πολιτιστικού Κέντρου Σχολής Αριστοτέλους.
Στην αρχή της σύσκεψης ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους συλλόγους του διευρυμένου Δήμου Νάουσας, επισημαίνοντας ότι η Αποκριά είναι το κορυφαίο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός της Νάουσας και η επιτυχία των εκδηλώσεων χρειάζεται τη συνεργασία και την εθελοντική συμμετοχή όλων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή έχει μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση της Αποκριάς, και ότι τα οκτώ προηγούμενα χρόνια με τη συμβολή όλων, αναδείχθηκε η Αποκριά μέσα από πολλές δράσεις, αξιόλογες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, λέγοντας ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και εφέτος, και όπως κάθε χρόνο ο πήχης ανεβαίνει υψηλότερα. Χαρακτήρισε τους Λαογραφικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους ως ψυχή της Αποκριάς και ότι ο Σύλλογος Φίλων του Καρναβαλιού και η Σατιρική Ομάδα Ανταρτών με τη συμμετοχή τους δίνουν ένα ξεχωριστό σατιρικό χρώμα στο καρναβάλι της Νάουσας.
Μιλώντας για τις εφετινές Αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης (24/2) και θα ολοκληρωθούν την Καθ. Δευτέρα (7/3), ο κ. Καραμπατζός υπογράμμισε ότι, παρουσιάζουν ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με τα νέα δεδομένα που έφερε ο «Καλλικράτης» στο διευρυμένο Δήμο, λέγοντας ότι ξεκινώντας από εφέτος θα στηρίξουμε τη διοργάνωση εκδηλώσεων στα Ανθέμια και την Ειρηνούπολη (όπως «τα Κούλουμα» στην Επισκοπή, Αγγελοχώρι, Γιαννακοχώρι κ.ά.). Είπε ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο με πολλές αλλαγές, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και τη σύσταση νέου φορέα για τον πολιτισμό-αθλητισμό, δηλ. τη δημιουργία της νέας Κ.Ε.ΔΗ.ΠΟ.Ν, γι’ αυτό, είπε, ότι τα στενά χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν τώρα τη λήψη γενικότερων αποφάσεων για τη διοργάνωση της εφετινής Αποκριάς, κάτι όμως που θα γίνει ολοκληρωμένα τα επόμενα χρόνια. Τόνισε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, ο Δήμος Νάουσας θα ενισχύσει από τον προϋπολογισμό του τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις με το ποσό των 60.000 ευρώ, και ότι μέχρι σήμερα έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον έσοδα από χορηγίες που ανέρχονται περίπου σε 20.000 ευρώ. Πρόσθεσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια αφενός για την καλύτερη διοργάνωση των εκδηλώσεων, και αφετέρου για τον περιορισμό των περιττών εξόδων και της σπατάλης. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, λέγοντας ότι στόχος είναι η ανάδειξη των κύριων στοιχείων της Αποκριάς που είναι: η παράδοση, η σάτιρα και το αυθόρμητο γλέντι με τη συμμετοχή του κόσμου και με σημείο αναφοράς το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες».
Συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή και τον Πρόεδρο κ. Κώστα Περισοράτη για τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν με σκοπό τη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Σημείωσε ότι έγκαιρα από το Δήμο και την Κ.Ε. ΔΗΠΟΝ θα γίνει η Αποκριάτικη διακόσμηση της πόλης, το έντυπο υλικό και η προβολή των εκδηλώσεων (καταχωρήσεις στα Μ.Μ.Ε., αφιερώματα σε τηλεοπτικές εκπομπές κλπ.). Απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τη διοργάνωση της Αποκριάς και ιδιαίτερα οι κύρια ωφελούμενοι που είναι οι Επαγγελματίες της πόλης (Ξενοδόχοι, καφεζυθοπώλες, εστιάτορες κλπ.), λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το Δήμο, η Αποκριά είναι υπόθεση όλων». Καταλήγοντας είπε ότι, η Οργανωτική Επιτροπή είναι ανοικτή στο διάλογο και συνεργασία με όλους και σε προτάσεις ή ιδέες που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Στη συνέχεια το Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κώστας Περισοράτης αναφέρθηκε ειδικότερα στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα με τη συνεργασία των Συλλόγων και των εμπλεκόμενων φορέων. Τόνισε ότι το βάρος θα δοθεί στη συμμετοχή των Λαογραφικών-χορευτικών Συλλόγων από όλο το Δήμο με το αξιόλογο δυναμικό που διαθέτουν, και στην ανάδειξη του παραδοσιακού και σατιρικού στοιχείου. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Δημ. Συμβούλου και μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Βασίλη Τζώρτζη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Π. Αδαμίδη, Γ. Βασιλείου, Μ. Καρυδά - Μυλωνά, Ευδ. Ιτσκάρα-Θανασούλη και των εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων.
Ειδικότερα στη σύσκεψη συμμετείχαν: 1) Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες, κ. Γ. Ζαχαριάδης, 2) Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Νάουσας, κ. Π. Μπόλας, 3) Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, κ. Μαρία Σγουρίδου, 4) Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, κ. Ν. Μωυσιάδης, 5) «Πυρσός», κ. Αν. Τασιώνας, 6) «Νταβέλης», κ. Στ. Τσίλκος, 7) Αράπιτσα, κ. Μαρία Καρυδά-Μυλωνά, 8) Φιλαρμονική Ναούσης, κ. Γ. Νέστορας, 8) Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πολυπλατάνου, κ. Πασχαλίδης, 9) Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων «Η Αγία Παρασκευή», 10) Πολιτιστικός Σύλλογος Χαρίεσσας «Άγιος Δημήτριος», 11) Πολιτιστικός Σύλλογος Κοπανού «Μέγας Αλέξανδρος», 12) Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρίνας «Μακεδόνες», 13) Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής, 14) Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί», 15) Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοσπίτων «Αγία Μαύρα», 16) Λαογραφικός Σύλλογος Κοπανού «Η Μίεζα», 16) Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου «Ολυμπιάδα, κ. Δάγγας, 17) Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπής «Φίλιππος», 18) Εύξεινος Λέσχη Κοπανού, 19) Ποντιακά Νιάτα Άνω Ζεβροχωρίου, 20) Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων «Τα Ανθέμια», 21) Σύλλογος Φίλοι του Καρναβαλιού, κ. Ευαγ. Καράμπελα, 22) Σατιρική Ομάδα Ανταρτών, κ. Μ. Καραμίχος, 23) Σύλλογος για τη διάδοση των Εικαστικών Τεχνών, Μαρία Παπαδοπούλου, 24) Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, κ. Δ. Μάντσιος, 25) Εμπορικός Σύλλογος Νάουσας, κ. Αγγ. Κάλλης. Επίσης, συμμετείχαν στελέχη της Κ.Ε. ΔΗ.ΠΟ.Ν., της Δ.Ε.Τ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, οργανοπαίκτες-μουσικοί και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.