Το Ξινόμαυρο, η «ντίβα» του ελληνικού αμπελώνα, όπως αποκαλείται, είναι η πιο ευγενής ερυθρή γηγενής ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας και ως μια πολυδυναμική και πολύπλοκη ποικιλία, αφού μας δίνει οίνους δομημένους και με στιλ, προσφέροντας μεγάλο εύρος σε ερυθρά, ροζέ, λευκά (blanc de noir), ξηρά και ημίξηρα αλλά και εξαιρετικά παλαιωμένα κρασιά.
Σήμερα, όπως και κάθε στιγμή, απολαμβάνουμε ένα ποτήρι Ξινόμαυρο κρασί, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα του Ξινόμαυρου, της ποικιλίας που εχει κάνει τη Νάουσα γνωστή στα πέρατα της γης!